Winnaars beroepenwedstrijd

De beroepenwedstrijd die na twee jaar coronapauze weer werd georganiseerd door de Vrienden Elektro- en installatietechniek Oost Brabant vond dit jaar plaats bij Het Hooghuis in Oss. Het Kempenhorst College sleepte 2 prijzen in de wacht door de uitstekende resultaten van PIE-leerlingen Yves Bruurs en Rob van Binsberge. Yves behaalde de 1e prijs bij elektrotechniek en Rob de 2e prijs bij installatietechniek.

De beroepenwedstrijd is voor VMBO-leerlingen die het profiel PIE (Produceren, Installeren en Energie) volgen. Twintig vooraf uitgeselecteerde leerlingen van verschillende scholen uit de regio werken hierbij aan een praktijkopdracht.

Binnen de gestelde tijd werd door Rob een vloerverwarmingsinstallatie en een warm- en koudwater tappunt aangesloten op een verwarmingsketel. Tegelijk maakte Yves een elektrotechnische installatie met domotica inclusief de groepenkast.

Een deskundige jury beoordeelde de leerlingen niet alleen op vakinhoudelijke kennis, maar ook op competenties als samenwerking en materiaalgebruik. De jury was zéér lovend over het resultaat en sprak zijn waardering uit voor het hoge niveau wat Yves en Rob wisten neer te zetten.

Onze twee vakmannen gingen na een lange en inspannende dag moe, maar voldaan naar huis met een medaille, certificaat, gevuld werkbakje en natuurlijk de bekers voor de eerste en tweede prijs.

Het is niet de eerste keer dat onze leerlingen succesvol waren tijdens de beroepenwedstrijd. In 2018 werd Pim van Beers kampioen installatietechniek en tijdens de voorgaande editie van de beroepenwedstijd werd Tom de Bruijn Kampioen installatietechniek.

Terug naar overzicht