Keuze uit 7 profielen

Zit je op Basis of Kader? Dan kies je aan het einde van de tweede klas een profiel. Welk profiel je kiest, is afhankelijk van jouw interesses en je talenten.

7 profielen

Je kunt bij ons uit de volgende profielen kiezen:

Op deze pagina vind je algemene informatie over onze profielen. Wil je meer weten? Download dan de brochure Profielkeuze onderaan de pagina. 

Ondernemer, ik?

Economie & Ondernemen (E&O)

Handel, styling, logistiek, marketing en een stukje administratie zijn de zaken waar je mee aan de slag gaat. Je leert en ervaart alle handelingen die met ondernemen te maken hebben. Door al deze onderdelen mee te maken, kun je een gerichte keuze voor het MBO maken. E&O kun je omschrijven als “praktische bedrijfskunde”.

KC campagne profiel z&w

Zorg & Welzijn

Bij Z & W leer je meer over de ontwikkeling en verzorging van kinderen, seniorenzorg, de bereiding en inkoop van voeding, een gezonde leefstijl en hygiëne. Je maakt kennis met uiterlijke verzorging, schoonmaakwerkzaamheden en huishoudelijke vaardigheden, zoals de was doen en strijken. Je leert om activiteiten te organiseren, zoals een spelletjesmiddag organiseren voor kinderen of een verwenmiddag organiseren voor een groep mensen.  

profielen

Produceren, Installeren & Energie (PIE)

Produceren, Installeren & Energie is een combinatie van metaal-, elektro- en installatietechniek. Je volgt dus lessen in al deze technieken. Je leert omgaan met gereedschappen, machines, ICT en technologie. Je maakt op deze manier kennis met beroepen in de metaaltechniek, energietechniek, installatietechniek of combinaties daarvan.

KC campagne profiel bwi

Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)

In dit profiel maak je kennis met alles wat er komt kijken bij de realisatie van bouwprojecten: van ontwerp tot en met bouwen en interieur. Je volgt lessen in timmeren, metselen, schilderen en grafische technieken. Je leert omgaan met gereedschappen, machines, veiligheidsvoorschriften, constructietechnieken en het schetsen en tekenen van constructies. Ook leer je werken met (grafische) computerprogramma's.

profielen

Media, Vormgeving & ICT (MVI)

Bij MVI maak je kennis met nieuwe media en de allerlaatste technieken. Je leert hoe je informatie zo optimaal en effectief mogelijk kunt overbrengen: denk hierbij aan het opmaken en vormgeven van commerciële uitingen zoals advertenties en webapplicaties. Jouw creativiteit en interesse in de nieuwste technieken komen binnen dit profiel zeker van pas!

KC campagne profiel d&p

Dienstverlening & Producten (D&P)

In dit profiel oriënteer je je breed op veel verschillende beroepen en werk. Je leert algemene competenties zoals onderzoeken, samenwerken, organiseren, plannen en presenteren. Deze vaardigheden heb je in veel beroepen nodig en daarom vormt D&P jou als persoon. Met D&P kun je in het mbo veel kanten op.

Kempenhorst groen

Groen

In dit profiel leer je alles over duurzaam ondernemen in de groen- en agrarische sector. Je gaat aan de slag met planten, dieren en voeding. Zo leer je meer over producten uit de groene sector; het telen op het land, de verwerking en bereiding ervan, het transport en de verkoop. Ook krijg je les in het aanleggen van groen met planten en dieren. En we zijn regelmatig op de boerderij, de manege of op het land van bedrijven in de omtrek te vinden.

Brochure profielkeuze

Download

Overzicht keuzevakken

Download