Ontdek de allerbeste versie van jezelf!

Op het Kempenhorst College helpen we je bij het ontwikkelen en benutten van je talenten. Dat doen we met een vernieuwende en uitdagende aanpak die in de verbinding staat met de omgeving. Maar ook met bevlogen en enthousiaste medewerkers, een positief leerklimaat én een veilige leeromgeving.

Natuurlijk bereiden we je op onze school voor op het halen van een diploma. Maar naast het halen van je diploma vinden we nog veel meer dingen van belang om je goed voor te bereiden op je toekomst. Sociale vaardigheden bijvoorbeeld, je persoonlijke ontwikkeling, het ontwikkelen en benutten van je talenten, burgerschap en je blik op de wereld. Zo ontdek je de allerbeste versie van jezelf.

Op het Kempenhorst College draait het om jou!

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Het is daarom belangrijk om je goed voor te bereiden op je toekomst. Ons onderwijs draagt bij aan de kwaliteiten die je hiervoor nodig hebt.

Wij helpen je met het ontwikkelen en benutten van je talenten
Wij helpen je met het ontwikkelen en benutten van je talenten

Pijlers lesprogramma

De belangrijkste pijlers van ons lesprogramma zijn:

  • Persoonlijke ontwikkeling; we investeren in je persoonlijke ontwikkeling door middel van extra activiteiten: zowel op school als daarbuiten.
  • Leerdoelen; we werken vanuit leerdoelen. Hierbij volgen we het leerproces en de ontwikkeling van onze leerlingen op de voet en sturen we bij waar nodig.
  • Duurzaamheid; we leren je hoe je duurzaam handelt en waarom dat zo belangrijk is.
  • Brede vorming; in de wereld van nu heb je veel meer nodig dan kennis. We focussen vooral op 21st century skills.

Veilig pedagogisch klimaat

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich veilig voelen en veilig zijn op onze school. Pesten draagt hier niet aan bij. Daarom pakken wij dit keihard aan. In ons pestprotocol staat hoe we dit doen. 

Onze school in cijfers

Ben je benieuwd hoe onze leerlingen en hun ouders ons waarderen? Wat ons slagingspercentage is en wat de Inspectie van Onderwijs van ons vindt? Alle informatie over onze school vind je op scholenopdekaart.nl