Leren binnen én buiten de school

Op het Kempenhorst College kiezen we voor contextrijk onderwijs. Je leert dus niet alleen in de schoolbanken maar ook buiten de school.

Buiten de school doe je ook heel veel waardevolle kennis en ervaring op vinden wij. Bijvoorbeeld via projecten en stages. Die organiseren we vaak in samenwerking met partners. Dit zijn bedrijven en instellingen in onze regio. Zo snap je veel beter waarom je dingen leert. Ook maakt het het leren afwisselender en dus leuker!

Sterk Techniek School

Als Sterk Techniek School leggen we extra nadruk op alle facetten van de moderne techniek. We bieden dan ook 3 technische profielen aan:

 • Produceren, Installeren & Energie (PIE)
 • Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)
 • Media, Vormgeving & ICT (MVI)
Meer informatie over onze profielen vind je hier

Ons uiterst moderne en complete techniekplein is uitgerust met de nieuwste snufjes op ICT-gebied. Hier bereiden we jou optimaal voor op de toekomst.  Ook werken we intensief samen met vervolgopleidingen, regionale en lokale bedrijven in de hightech maakindustrie, technologische innovatie en design.

  Alle facetten komen aan bod
  Alle facetten komen aan bod
  Steeds meer meisjes kiezen voor techniek
  Steeds meer meisjes kiezen voor techniek

  Er is -zeker in onze Brainportregio- veel vraag naar geschoolde technische mensen. Nog steeds kiezen te weinig jongens en (vooral) meisjes voor een mooie toekomst in de techniek. Niet omdat ze geen talent hebben, maar gewoonweg omdat ze te weinig weten van techniek in de praktijk. Daarom werken wij graag samen met bedrijven in onze regio. Hierdoor versterken we niet alleen het techniekonderwijs op onze school, maar is de kans veel groter dat onze leerlingen later ook voor een leuk beroep in de techniek kiezen!