Beroepenwedstrijd 28 februari

Op dinsdag 28 februari wordt de Beroepenwedstrijd bij ons op school georganiseerd. Leerlingen vanuit alle profielen en leerwegen worden bij het evenement betrokken. en hebben een belangrijk aandeel aan de organisatie van de dag. Er gaat dit jaar niet alleen gestreden worden in de categorie├źn elektro- en installatiemonteur,  maar voor het eerst ook in de metaaltechniek. Dit betekent dat de studie Programmeren, Installeren en Energie (PIE) nu vertegenwoordigd wordt door alle mogelijke disciplines. De VMBO vierdejaars leerlingen PIE in de regio Oost-Brabant strijden de hele dag om de titel Beste Leerling. Ouders, familie en belangstellenden zijn welkom van 15.30 tot 17.30 uur.  

De wedstrijd

Na een korte introductie voeren twee leerlingen in een gesimuleerde omgeving de elektro- en installatie-opdracht uit die in het teken staat van nieuwe technieken. De samenwerking tussen de twee leerlingen, die elk op hun eigen vakgebied aan de slag gaan, is ook een belangrijk aspect in de uitvoering. De leerlingen metaaltechniek voeren individueel een opdracht uit. Zij maken een werkstukje waarbij verschillende technieken aan bod komen.

Parallel aan de activiteiten voor de leerlingen wordt een programma voor de begeleidende docenten aangeboden. Dit staat altijd in het teken van actualiteiten binnen het onderwijs, zoals workshops waarin nieuwe technieken binnen PIE kunnen worden uitgeprobeerd en een bezoek aan een toonaangevend bedrijf in de regio.

Aan het einde van de dag ontvangen alle leerlingen een certificaat van deelname, een medaille en een goed gevulde gereedschapskist. De eerste en tweede plaats worden beloond met een beker.

Uitnodiging en programma

Download

Terug naar overzicht