Verslag Beroepenwedstrijd

Op dinsdag 28 februari werd voor de zevende keer Beroepenwedstrijd georganiseerd. Dit gebeurde voor en door leerlingen, want leerlingen uit alle profielen en leerwegen hebben een belangrijk aandeel geleverd. Zij konden niet in de prijzen vallen, maar zorgden wel voor een geslaagde dag. Zo werd de catering verzorgd door leerlingen van Zorg en Welzijn, de aankleding door leerlingen van Groen en was de organisatie en veiligheid in handen van het profiel Dienstverlening en Productie. Er is een korte video-impressie van het evenement gemaakt. 

Beroepenwedstrijd 2023

De wedstrijd

Gedurende de dag legden 33 leerlingen, afgevaardigden van 11 scholen uit Z-O Brabant, een meesterproef af. Metaalleerlingen maakten een zonnewijzer, waarbij verschillende technieken aan bod kwamen. De leerlingen elektro- en installatietechniek richtten in groepjes van 2 een technische ruimte in met een verwarmingsketel, vloerverwarming, groepenkast, douche en koolmonoxidemelder. De samenwerking tussen de twee leerlingen, die elk op hun eigen vakgebied aan de slag gingen, was ook een belangrijk aspect in de uitvoering.

Winnaars

Aan het eind van de dag koos een jury van specialisten uit het bedrijfsleven de winnaars.  Dit is de uitslag:

Elektrotechniek:
1. Tim Muskens (De Overlaat, Waalwijk) 
2. Jordy van Mulukom (Fioretti College, Veghel)

Installatietechniek:
1. Obadiah Moret (Gilde Vakcollege, Gorinchem)
2. Loek Kolen (Kempenhorst College, Oirschot)

Metaaltechniek:
1. Guus Sol (Hooghuis College, Oss)
2. Elvano van Avendonk (Bossche Vakschool, ’s-Hertogenbosch)

De felbegeerde bekers werden uitgereikt door Corine van Overdijk, de Wethouder Onderwijs van de gemeente Oirschot. Daarmee werd de beroepenwedstrijd op een feestelijke manier afgesloten. We zijn trots op alle leerlingen die een bijdrage aan deze bijzondere dag heeft geleverd!

Terug naar overzicht