OoKe-dag groot succes

Op donderdag 17 november hebben zo’n 650 groep-8 leerlingen uit de regio deelgenomen aan de jaarlijkse OoKe-dag (Onderwijs op Kempenhorst-dag). Ze hebben kunnen ervaren hoe het is om les te krijgen bij ons op school èn  hoe je de allerbeste versie van jezelf ontdekt.

De muzikale openingsact werd verzorgd door drie tweedejaars leerlingen (Sjoerd, Jimi en Fedde), die vanuit talentontwikkeling hun talent als DJ aan het grote publiek wilden laten horen. Daarna gingen alle leerlingen, verdeeld over een ochtend- en middagprogramma in 24 groepen uiteen om elk 3 activiteiten te ondernemen. De commissie had ervoor gezorgd dat ieder groepje 2 praktische en 1 theoretische activiteit kon ervaren. Op deze manier kregen de basisschoolleerlingen een indruk van de mogelijkheden die het Kempenhorst College te bieden heeft. Zo werd er gelast bij PIE, pizza gebakken bij Z&W en vogelhuisjes gemaakt bij BWI. Ook  werden er wiskundige tekeningen gemaakt bij Wiskunde en proefjes gedaan bij Science. Verder is er o.a. gezaagd, gefotografeerd, gebakken, getekend, vertaald, gesprongen, opgezocht, geproefd, gelakt en nog veel meer…

De begeleidende ouders/leerkrachten konden een lekker kopje koffie drinken en bij de activiteiten gaan kijken. De eerste reacties waren weer ontzettend positief.  “De kinderen hebben genoten” en “Wat een fijne sfeer” zijn veelgehoorde kreten.

Het Kempenhorst College wenst alle leerlingen van groep 8 veel succes met het afronden van de basisschooltijd en het kiezen van de juiste vervolgschool!

Terug naar overzicht