Techniek loves girls

Maar liefst 62 meisjes vanuit onze school en het Pius X College verzamelden zich donderdag 17 februari bij het bedrijf Redie Interieurbouw in Oirschot. Ze namen die dag deel aan de speciaal voor hen georganiseerde Techniekdag: ‘Techniek loves girls’.

Op 17 februari konden de meiden zelf ervaren hoe interessant en veelzijdig de wereld van techniek is bij interieurbouwer Redie in Oirschot.

Volgens decaan Ruud van Gorp is deze dag een mooie kans om meisjes te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT. “Steeds minder leerlingen kiezen voor een vak in de techniek terwijl er een schreeuwend tekort is aan deze vakmensen. En als leerlingen voor een technische opleiding kiezen, dan zijn het vooral jongens. Maar waarom zouden meisjes niet geschikt zijn voor dit vakgebied? Met deze dag willen we de leerlingen ook laten zien hoe veelzijdig een technische opleiding is en dat je er heel veel verschillende richtingen mee op kunt.”

Bedenken, ontwikkelen en maken: het heeft allemaal te maken met techniek en bij Redie Interieurbouw zijn ze er dagelijks mee bezig. Het bedrijf is specialist in engineering, productie en montage van interieurs en werkt voor gerenommeerde opdrachtgevers zoals Rituals. De 62 meisjes, die zich zelf hadden opgegeven voor deze techniekdag, kregen die dag uitleg over de verschillende werkzaamheden van Redie, ze werden rondgeleid door het bedrijf en gingen in verschillende groepen aan de slag met een praktische opdracht.

Na afloop van de dag waren ze erg enthousiast aldus de decaan. “De leerlingen hebben in ieder geval een beter beeld van wat je allemaal kunt met een technische opleiding en het zou mooi zijn als we een aantal van hen hiermee hebben kunnen inspireren voor dit prachtige vak."

Terug naar overzicht