VR-sessies als kennismaking met Alzheimer

Op donderdag 28 maart hebben 12 derdejaars leerlingen op een unieke manier kennisgemaakt met de realiteit van Alzheimer. Met behulp van Virtual Reality kregen zij een indringende ervaring die hen in de schoenen deed staan van iemand die leeft met deze aandoening. Deze innovatieve sessie werd georganiseerd door de gemeente Oirschot en DVO (DementieVriendelijk Oirschot). Zij streven namelijk allebei naar een dementievriendelijke gemeente. De wethouder van Oirschot, Corine van Overdijk, was hierbij aanwezig. 

VR-sessie alzheimer met wethouder

De wethouder heette de leerlingen welkom en informeerde hen over het doel om een een dementievriendelijke gemeente te worden. De leerlingen werden vervolgens verdeeld in kleine groepen om aan de slag te gaan met de voorlichting,. Daarbij maakten zij gebruik van VR-brillen. Hoewel ze in het begin wat onwennig waren met de technologie, gingen ze er al gauw helemaal in op.

Na afloop gingen de vrijwilligers van DVO in gesprek met de leerlingen. Het was opvallend hoeveel inzicht zij hadden verkregen. Deze bijzondere ochtend gaf hen de kans om te leren hoe zij dementie kunnen herkennen en hoe zij hier op een respectvolle en begripvolle manier mee om kunnen gaan. Deze vernieuwende aanpak met Virtual Reality dient als een voorbeeld voor diverse doelgroepen binnen Oirschot.

Terug naar overzicht